top of page

Πρόγραμμα Κατάρτισης: Ανάπτυξη επιχειρηματικών, οριζόντιων και ψηφιακών ικανοτήτων για τους επαγγελματίες του δημιουργικού και πολιτιστικού τομέα στην ευρωμεσογειακή περιοχή



Ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων – ΟΕΠΠΣ, σε συνεργασία με τον οργανισμό Materahub και το Ίδρυμα Anna Lindh, διοργανώνει το πρόγραμμα κατάρτισης «Ανάπτυξη επιχειρηματικών, οριζόντιων και ψηφιακών ικανοτήτων για τους επαγγελματίες του δημιουργικού και πολιτιστικού τομέα στην ευρωμεσογειακή περιοχή».


Το πρόγραμμα βασίζεται σε προηγμένες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες οι οποίες αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο  πρωτοβουλιών που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ, όπως τα προγράμματα DEUS και CUANOTYPES και απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους πολιτισμικούς και δημιουργικούς τομείς στην στην Ευρωμεσογειακή περιοχή.


Τουλάχιστον 30 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, με συμμετοχή από τις νότιες χώρες εταίρους (Αίγυπτος, Λίβανος και Ιορδανία, μόνο) και τις βόρειες χώρες εταίρους (μέλη της ΕΕ και υποψήφια κράτη μέλη), θα έχουν την ευκαιρία (αφότου επιλεγούν) να συμμετέχουν στον πρόγραμμα.


Σκοπός το προγράμματος είναι η  βελτίωση των δεξιοτήτων και η υποστήριξη της ψηφιακής μετάβασης των πολιτιστικών και δημιουργικών φορέων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ευρωμεσογειακή περιοχή. Ειδικά, οι συμμετέχοντες  θα έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις οριζόντιες δημιουργικές δεξιότητές τους οι οποίες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και διαχείριση δημιουργικών και πολιτιστικών επιχειρηματικών εγχειρημάτων, την ανάπτυξη της αυτογνωσίας, της κριτικής σκέψης, της επίλυσης προβλημάτων, την προώθηση της αποτελεσματικής επικοινωνίας και της ομαδικής εργασίας, καθώς και τη βελτίωση της ικανότητας χρήσης ψηφιακών εργαλείων, όλα ενταγμένα στο πλαίσιο της ευρωμεσογειακής συνεργασίας.


Το πρόγραμμα, θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο 2024, μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης,  και θα περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες  με ευέλικτο πρόγραμμα μάθησης, συνολικής διάρκειας περίπου 25 ωρών, καθώς και πέντε εβδομαδιαίες ζωντανές συνεδρίες διάρκειας 60 λεπτών η καθεμία.


Μετά την ολοκλήρωση του διαδικτυακού σκέλους του προγράμματος, και προκειμένου να συμπληρωθεί το διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης, θα διοργανωθεί μια τελική τετραήμερη σειρά συναντήσεων κατάρτισης και δικτύωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο μεταξύ 6 και 9 Δεκεμβρίου 2024.


Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα χορηγείται στους/στις συμμετέχοντες/χουσες διεθνώς αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης.


Το πρόγραμμα κατάρτισης προσφέρεται δωρεάν.


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024.


Περισσότερες πληροφορίες







28 Προβολές0 Σχόλια

Commenti


bottom of page