top of page

Διαδικτυακή παρουσίαση: "Παρουσίαση τoυ χρηματοδοτικού σχεδίου “Culture Moves Europe”"

Έγινε ενημέρωση: 8 Αυγ





Ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων  (ΟΕΠΠΣ), ο οποίος διαχειρίζεται το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» Κύπρου και τα Εθνικά Σημεία Επαφής «Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες» και «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους» διοργανώνει διαδικτυακή παρουσίαση τoυ χρηματοδοτικού σχεδίου “Culture Moves Europe”, με στόχο την ενημέρωση και την υποστήριξη των δικαιούχων.

 

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024, 11:00 π.μ. – 12:30 μ.μ.

Γλώσσα: Ελληνική

Για δωρεάν εγγραφή: https://tinyurl.com/yeceh22r

 

Tο χρηματοδοτικό σχέδιο “Culture Moves Europe” παρέχει επιχορηγήσεις κινητικότητας για καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού και στις 40 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη. Καλύπτει τους τομείς της αρχιτεκτονικής, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του ντιζάιν και του σχεδιασμού μόδας, της λογοτεχνίας, της μουσικής, των παραστατικών και των εικαστικών τεχνών.

Με προϋπολογισμό 21 εκατ. ευρώ, το “Culture Moves Europe”  προσφέρει επιχορηγήσεις κινητικότητας σε περίπου 7.000 καλλιτέχνες, πολιτιστικούς επαγγελματίες και οργανισμούς υποδοχής από 2022 έως 2025 και υλοποιείται από το Goethe-Institut.


Δύο τύποι επιχορηγήσεων: ατομική κινητικότητα (για άτομα και ομάδες μέχρι πέντε άτομα-individual mobility) και φιλοξενία-διαμονή (residencies).

  1. Η δράση ατομικής κινητικότητας προσφέρει οικονομική στήριξη σε άτομα που ταξιδεύουν μεταξύ 7 και 40 ημερών ή σε ομάδες έως 5 ατόμων που ταξιδεύουν μεταξύ 7 και 14 ημερών. 

  2. Η δράση διαμονής απευθύνεται σε οργανισμούς και καταξιωμένους μεμονωμένους καλλιτέχνες που διοργανώνουν τακτικά διαμονές και ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού.


Το σεμινάριο στοχεύει να προσφέρει στους δικαιούχους ενημέρωση για: 

  • Βασικές πτυχές της πιο πάνω πρόσκλησης & τα κριτήρια επιλεξιμότητας

  • τις δράσεις του σχεδίου

  • τις προϋποθέσεις υποβολής αιτήσεων

  • τις προτεραιότητες των δράσεων του σχεδίου

  • διαδικασία υποβολής αιτήσεων


Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε όλους τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς τομείς. Με βάση τους όρους της πρόσκλησης οι ακόλουθοι φορείς είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση:

 

φυσικά πρόσωπα ή και νομικές οντότητες (δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς), που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αρχιτεκτονικής, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του ντιζάιν και του σχεδιασμού μόδας, της λογοτεχνίας, της μουσικής, των παραστατικών και των εικαστικών τεχνών, που είναι εγκατεστημένοι στις επιλέξιμες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που Δημιουργική Ευρώπη, χώρες μέλη της ΕΕ και χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ αλλά συνδέονται με το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη.


Πρόγραμμα σεμιναρίου:

 

  • Εισαγωγή από τον Συντονιστή Επιχειρησιακού Προγραμματισμού του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων και Επικεφαλής των Γραφείων «Δημιουργική Ευρώπη» και «CERV».  

  • Παρουσίαση του χρηματοδοτικού σχεδίου “Culture Moves Europe” (δράση διαμονής και δράση ατομικής κινητικότητας).

  • Αντιγόνη Βατυλιώτη,  Project Officer, Culture Moves Europe, Ινστιτούτο Γκέτε Βρυξελλών.

  • Παρουσίαση παραδειγμάτων καλών πρακτικών-επιτυχημένων προτάσεων που έχουν λάβει χρηματοδότηση μέσω του σχεδίου “Culture Moves Europe”.  

  • Ερωτήσεις και συζήτηση.


Λίγα λόγια για την φιλοξενούμενη

H Αντιγόνη Βατυλιώτη κατάγεται από την Κύπρο και ζει στις Βρυξέλλες από το 2019. Έχει πτυχίο στις Επιστήμες της Αγωγής, μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Γλώσσα, Γραμματισμό και Εκπαίδευση, Πανεπιστήμιο Κύπρου, και έχει κάνει περαιτέρω σπουδές στις Πολιτιστικές Σπουδές στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λέβεν (KULeuven). Σήμερα, η Αντιγόνη είναι μέλος του Ινστιτούτου Γκαίτε στις Βρυξέλλες, συνεισφέροντας την εμπειρία της στο έργο Culture Moves Europe με την επίβλεψη της χρηματοδότησης για δράση φιλοξενίας καλλιτεχνών σε όλη την Ευρώπη (Residencies). Πριν από αυτό, εργάστηκε ως δασκάλα και εκπαιδευτικός στη μη τυπική εκπαίδευση, και απέκτησε σημαντική εμπειρία σε προγράμματα της ΕΕ στη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΑC). Στη συνέχεια, εργάστηκε για τρία χρόνια ως Υπεύθυνη Έργων για τα προγράμματα Erasmus+.

58 Προβολές0 Σχόλια

Comments


bottom of page