top of page

Nicosia Book Fest 2024



Το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας διοργανώνει για ακόμη μια χρονία το Nicosia Book Fest 2024, ένα μοναδικό τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στο βιβλίο, τους αναγνώστες και τους συγγραφείς με πλούσιες συμμετοχές από την Κύπρο και το εξωτερικό. 


Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη λογοτεχνία και πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής, στην οποία είναι αφιερωμένο το φετινό Nicosia Book Fest 2024. Μέσα από τα εκθεσιακά περίπτερα των πρεσβειών της Κούβας και της Βραζιλίας, τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με έκθεση βιβλίου Λατινοαμερικανών συγγραφέων, τη γωνιά τεχνών αλλά και τα διάφορα αφιερώματα και παρουσιάσεις στις τέσσερις σκηνές του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο της Λατινικής Αμερικής και να προμηθευτούν μοναδικές εκδόσεις από σπουδαίους συγγραφείς, κλασικούς και σύγχρονους, που άφησαν τη σφραγίδα τους στην παγκόσμια λογοτεχνία.


Παράλληλα, το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει ειδικά ένθετα αφιερωμένα στη λογοτεχνία της κυπριακής τραγωδίας του 1974. Με συζητήσεις στη λογοτεχνική σκηνή και παρουσιάσεις στο Αναλόγιο, το Φεστιβάλ θα αναδείξει την κυπριακή λογοτεχνία που είναι εμπνευσμένη από τα τραγικά γεγονότα του 1974 και τον αγώνα του λαού μας για επανένωση και ειρηνική συμβίωση, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.


Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων - ΟΕΠΠΣ θα συμμετέχει με ενημερωτικό περίπτερο από όπου οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρουν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα "Δημιουργική Ευρώπη" (Creative Europe) και "Πολίτες, Ισότητα, Δικαιώματα και Αξίες" (CERV) καθώς για τις ευκαρίες ανάπτυξης συνεργειών και προώθησης του διαπολιτισμικού διαλόγου στην ευρωμεσογειακή περιοχή που προσφέρει το Ίδρυμα Anna Lindh στους οργανισμούς νεολαίας και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών της Κύπρου. 


Ημερομηνία: Σάββατο και Κυριακή, 5 & 6 Οκτωβρίου 2024


Τοποθεσία: Πάρκο Ακρόπολης, Λευκωσία


Τελετή Έναρξης: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, 19:30, Αίθουσα Σπηλιές, Πάρκο Ακρόπολης 


Μείνετε συνδεδεμένοι με την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.nicosiabookfest.com και κατεβάστε την εφαρμογή Eventorio για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα του Φεστιβάλ.

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page