top of page
Εικόνα συγγραφέαOrganisation for European Programmes and Cultural Relations

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 14th International Short Film Festival of Cyprus




Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου (ΔΦΜΜΚ / ISFFC) επιστρέφει δυναμικά με την 14η έκδοσή του, ταξιδεύοντας το κοινό σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μέσα από ιστορίες που αναδεικνύουν τα κινηματογραφικά ταλέντα του αύριο. Από τις 12 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2024 το κοινό μπορεί να αφεθεί στη μαγεία των ταινιών που ξέρουν πώς να μεταδίδουν πλούσιες εικόνες και μεγάλα συναισθήματα μέσα από μικρές ιστορίες. Εκατοντάδες ταινίες και παράλληλες δράσεις προσκαλούν και φέτος το φανατικό κοινό του εξαιρετικά δημοφιλούς αυτού φεστιβάλ κινηματογράφου, να ενωθεί με τους απανταχού μικρομηκάδες, στην πιο μεγάλη γιορτή ταινιών μικρού μήκους του τόπου.


Για άλλη μια χρονιά, το φεστιβάλ στοχεύει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην αλληλογνωριμία ξεχωριστών  σκηνοθετικών φωνών, τόσο από το διεθνές όσο και το τοπικό κινηματογραφικό τοπίο.


Το φεστιβάλ διοργανώνεται  από το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου και το Θέατρο Ριάλτο, και λαμβάνει χώρα στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.


Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ, ο Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων (ΟΕΠΠΣ), ο οποίος διαχειρίζεται το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Κύπρου θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα "Παρουσίαση του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη – Media: υποστήριξη της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον". Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 στις 12:00 στο Dusty Monkey κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου συγγραφής σεναρίου TGF το οποίο θα είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό. 


Ημερομηνίες διεξαγωγής φεστιβάλ: 12 - 18 Οκτωβρίου 2024

Τοποθεσία προβολής ταινιών: Θέατρο Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη 19, Πλατεία Ηρώων, 3040, Λεμεσός, Κύπρος

Τοποθεσία παρουσίασης ΟΕΠΠΣ: Dusty Monkey, Ανδρέα Δρουσιώτη 23Α, Λεμεσός 3040


Για περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ, παρακολουθείτε την ιστοσελίδα www.isffc.com.cy ή τις σελίδες του Φεστιβάλ στο Facebook και Instagram.

10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page